Sastāvdaļas
Mīklai:
- 100 ml silta piena
- 10 g svaiga rauga
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes cukura,
- 1 tējkarote sāls
- 70 g mīksta sviesta
- 370 g miltu
Pildījumam:
- 600 g svaigas foreles filejas
- 120 g Mocarellas siera
- 1 neliela paprika
- 1 vidēja lieluma tomāts
- pētersīļi, sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina pienā, pievieno cukuru, sāli, sviestu, olu, miltus, samīca mīklu.
- Mīklu pārklāj un liek ledusskapī, vismaz uz 3 stundām.
- Uzrūgušu mīklu izņem no ledusskapja un atstāj uz 1 stundu istabas temperatūrā.
- Pēc stundas mīklu izrullē aplī, 0,6 cm biezumā.
- Atstājot 3,5 cm atstarpes no malām, liek foreles filejas strēmeles - 2,5 cm biezumā, liek virsū mīklu no malām, savienojuma vietas kārtīgi nostiprina.
- Sagriež gabalos, 4 cm platumā, katru gabalu pagriež ar zivi uz augšu.
- Gabalus saliek aplī, atlikušo zivi sagriež gabalos, liek pīrāga vidū.
- Virsū liek šķēlītēs sagrieztu tomātu, papriku, uzber sāli, piparus, izkārto Mocarellas siera gabaliņus.
- Atstāj siltā vietā uz 30 minūtēm.
- Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Pēc 20 minūšu cepšanās, pīrāga mīklu pārklāj ar sakultu olas dzeltenumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!