Sastāvdaļas
- 800 g skābētu kāpostu
- 10 vistas spārniņi
- 100 g žāvēta speķa
- 100 g pupu
- 1 sīpols
- 100 g saldā krējuma
- sāls
- pipari
- cukurs
- augu eļļa
- 1/2 glāzes ūdens
- 2 lauru lapas
- sīpollociņi
- 5 kartupeļi
Pagatavošana
- Pupas iepriekšējā vakarā izmērcē, tad izvāra un nokāš.
- Nemizotus kartupeļus izvāra, nomizo, sagriež gabalos un eļļā apcep.
- Apcep ar sasmalcinātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu speķi.
- Turpat apcep vistas spārniņus, pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Kāpostiem nospiež lieko šķidrumu, sajauc ar apceptajiem spārniņiem, sīpoliem un speķi, pievieno sāli, cukurus, piparus un lauru lapas, pielej 1/2 glāzes ūdens un saldo krējumu, uzliek vāku un liek sakarsēta krāsnī uz 45 minūtēm 180 °C temperatūrā.
- Tad kāpostos iemaisa apceptos kartupeļus un bez vāka sautē vēl 15 minūtes.
- Gatavu pārkaisa ar sasmalcinātiem sīpollociņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!