Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- sāls
- 1/8 l piena
- 2 ēdamkarotes auksti spiestas eļļas
- 375 g skābētu kāpostu
- 1-2 saldskābi āboli
- 1/8 l skābā krējuma
- 100 g kūpinātas cūkgaļas
- 50 g speķa
- 2 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, novāra sālsūdenī un ar mikseri sasmalcina.
- Pievieno pienu un biezeni labi sajauc.
- Katliņā sakarsē eļļu, pieliek kāpostus un rupjās skaidiņās sarīvētus ābolus.
- Katliņam uzliek vāku. Kāpostus sautē apmēram 30 minūtes.
- Pieliek krējumu un sīki sagrieztu kūpināto gaļu.
- Ietauko sacepuma formu un apakšā saliek plānas speķa šķēlītes.
- Virsū uzliek pusi kartupeļu biezeņa, tad kāpostus un atkal kartupeļu biezeni.
- Vienmērīgi pārkaisa ar sviesta piciņām.
- Liek iepriekš līdz 180°C sakasētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!