Skābētu kāpostu sacepums ar kartupeļu biezeni

Skābētu kāpostu sacepums ar kartupeļu biezeni Foto: Skābētu kāpostu sacepums ar kartupeļu biezeni

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • sāls
  • 1/8 l piena
  • 2 ēdamkarotes auksti spiestas eļļas
  • 375 g skābētu kāpostu
  • 1-2 saldskābi āboli
  • 1/8 l skābā krējuma
  • 100 g kūpinātas cūkgaļas
  • 50 g speķa
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, novāra sālsūdenī un ar mikseri sasmalcina.
  2. Pievieno pienu un biezeni labi sajauc.
  3. Katliņā sakarsē eļļu, pieliek kāpostus un rupjās skaidiņās sarīvētus ābolus.
  4. Katliņam uzliek vāku. Kāpostus sautē apmēram 30 minūtes.
  5. Pieliek krējumu un sīki sagrieztu kūpināto gaļu.
  6. Ietauko sacepuma formu un apakšā saliek plānas speķa šķēlītes.
  7. Virsū uzliek pusi kartupeļu biezeņa, tad kāpostus un atkal kartupeļu biezeni.
  8. Vienmērīgi pārkaisa ar sviesta piciņām.
  9. Liek iepriekš līdz 180°C sakasētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes