Sastāvdaļas
- 1,7 kg gurķu
- 50 g diļļu
- 15 g pētersīļu un seleriju lapu
- 10 g estragona
- 10 g mārrutku sakņu
- 5 g ķiploku
- 1 g melno piparu
- 1,5 l ūdens
- 80 g sāls
Pagatavošana
- Nepāraugušus gurķus kārtīgi nomazgā, sākuma silta, pēc tam karstā ūdenī.
- Ļauj gurķiem apžūt, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā burkā.
- Garšaugus nomazgā un parupji sagriež.
- Sagatavotos gurķus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni.
- Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu.
- Trauku novieto istabas temperatūrā 3 - 6 dienas, lai sākas rūgšana.
- Pēc tam trauku kārtīgi aizvāko un novieto vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!