Skābeņu zupa gardēžu gaumē

Skābeņu zupa gardēžu gaumē Foto: Skābeņu zupa gardēžu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g gaļas
  • 400 g skābeņu
  • 200 g garšsakņu un sīpolu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Savāra gaļās buljonu. Garšas saknes un sīpolu notīra, sagriež sīkos kubiņos, liek zupas katlā un nedaudz apcep sviestā vai taukos, kas noņemti buljonam.
  2. Pieliek miltus un atkal nedaudz cep.
  3. Skābenes pārlasa, nomazgā, ieliek cita katlā, uzlej nedaudz ūdens, nosedz ar vāku un 10 minūtes sautē.
  4. Skābenes samaļ vai izberž caur sietu, samaisa ar apceptam garšsaknēm, aplej ar gaļas buljonu, pieliek sāli, samaisa un vāra 20 minūtes.
  5. Pasniedzot galdā, zupas šķīvī ieliek skābu krējumu un sagrieztu cieti vārītu olu, diļļu un pētersīļu zaļumus. Zupu galdā var pasniegt ar gaļu. Šajā gadījumā zupas šķīvī liek pusi cieti novārītas olas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes