Sastāvdaļas
- 3 ēdamkarotes želatīna
- 1 ēdamkarote ūdens
- 500 ml skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- vaniļas cukurs
- 600 g zemeņu (var aizstāt ar citiem augļiem/ogām)
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar ēdamkaroti ūdens un atstāj uzbriest.
- Skābo krējumu sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru un rūpīgi samaisīt (nedrīkst putot ar elektrisko putotāju).
- želatīnu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un, lejot šaurā strūklā un nepārtraukti maisot, pievieno skābā krējuma masai.
- Sevis izvēlēto formu pārklāj ar pārtikas plēvi un izkārto tajā veselas vai sasmalcinātas zemenes.
- Ogas pārklāj ar skābā krējuma masu, formu pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!