Skābā krējuma – valriekstu kūka

Skābā krējuma – valriekstu kūka Foto: Skābā krējuma – valriekstu kūka

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes kviešu miltu
  • 3 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4/5 glāzes skābā krējuma
  • 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 glāze valriekstu
  • 100 g baltās un tumšās šokolādes

Krēmam:

  • 200 g sviesta
  • 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena

Pagatavošana

  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  2. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, bet olu dzeltenumus atsevišķi sakuļ ar cukuru.
  3. Olu dzeltenumiem pievieno skābo krējumu, iebiezināto pienu, valriekstus un rūpīgi samaisa.
  4. Pievieno miltus un dzeramo sodu, tad iecilā olu baltumus.
  5. Iegūto mīklu sadala divās daļās un katru ieklāj kūkas formā.
  6. Cep aptuveni 20 - 25 minūtes 180°C temperatūrā vai līdz biskvīti gaiši zeltainā krāsā.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un iebiezināto pienu līdz viendabīgai konsistencei.
  8. Iegūtos biskvītus horizontāli sagriež uz pusēm.
  9. Liek pamata biskvītu uz servējamā šķīvja, apziež ar krēmu un tā katrai kārtai.
  10. Virskārtu un kūkas malas apziež ar atlikušo krēmu un dekorē ar augļiem, izkausētu balto un tumšo šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes