Sastāvdaļas
- 3 glāzes kviešu miltu
- 3 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 4/5 glāzes skābā krējuma
- 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 1 glāze valriekstu
- 100 g baltās un tumšās šokolādes
Krēmam:
- 200 g sviesta
- 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, bet olu dzeltenumus atsevišķi sakuļ ar cukuru.
- Olu dzeltenumiem pievieno skābo krējumu, iebiezināto pienu, valriekstus un rūpīgi samaisa.
- Pievieno miltus un dzeramo sodu, tad iecilā olu baltumus.
- Iegūto mīklu sadala divās daļās un katru ieklāj kūkas formā.
- Cep aptuveni 20 - 25 minūtes 180°C temperatūrā vai līdz biskvīti gaiši zeltainā krāsā.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un iebiezināto pienu līdz viendabīgai konsistencei.
- Iegūtos biskvītus horizontāli sagriež uz pusēm.
- Liek pamata biskvītu uz servējamā šķīvja, apziež ar krēmu un tā katrai kārtai.
- Virskārtu un kūkas malas apziež ar atlikušo krēmu un dekorē ar augļiem, izkausētu balto un tumšo šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!