Sastāvdaļas
- 1 baltais biskvīts
- 500 g skābā krējuma (trekna)
- 1/2 glāze pūdercukura
- 40 g kokosriekstu skaidiņu
- 350 g konservētu ananāsu gredzenu
- 2 ēdamkarotes želatīna
- 100 ml auksta(pirms tam izvārīta) ūdens
- ruma esence
- kokosriekstu esence
Pagatavošana
- Pārlej želatīnu ar aukstu, vārītu ūdeni un atstāj uzbriest 20 minūtes.
- Ananāsus ieber caurdurī un notecina to sulu, bet neizlej to.
- Ananāsu sīrupam pievieno 2 pilienus ruma esences, samaisa un noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
- Uzbriedināto želatīnu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai (neuzvārīt!) un atdzesē.
- Ar elektrisko putotāju sakul skābo krējumu un pūdercukuru, tad pievieno atdzesēto želatīnu.
- Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas, nedaudz atstājot dekorēšanai, un 2 pilienus kokosriekstu esences.
- Iegūto krēmu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm, lai nedaudz sabiezē.
- Kūkas formas pamatnē ieklāj cepamo papīru un liek pamata biskvīta kārtu.
- Biskvītu pārlej ar ananāsu sīrupu, atstāj, lai sasūcas.
- Pār biskvītu izkārto ananāsu gredzenus un pārklāj tos ar kokosriekstu krēmu.
- Torti ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
- Pirms pasniegšanas torti dekorē pēc savas gaumes - ar ananāsu gabaliņiem, kokosriekstu vai mandeļu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!