Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 ola
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 700 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- ķirši
Glazūrai:
- 6 ēdamkarotes piena
- 1/2 glāze cukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Ar putojamo slotiņu saputo olas ar cukuru, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
- Visu labi samaisa, pievieno skābo krējumu un mīklu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno kakao pulveri.
- Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru, ieklāj tajā mīklu un cep 2 biskvītus 180°C temperatūrā 20 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, salauž tos gabaliņos. Šokolādes biskvīta gabaliņus izmanto kā tortes pamatni.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru līdz vukurs pilnībā izkusis.
- Klāj krēmu pār tortes pamatni, pārkaisa ar ķiršiem un baltā biskvīta gabaliņiem un pārziež ar atlikušo krēma daudzumu.
- Torti ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Glazūra: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc nelielā katliņā un vāra līdz masa sāk sabiezēt, nepārtraukti maisot.
- Pārlej glazūru pār tortes virsmu un ievieto to ledusskapī uz visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!