Sastāvdaļas
- 150 g vaniļas vafeļu
- 120 g sviesta (izkausēta)
- 2 ēdamkarotes baltā cukura
- 1 šķipsniņa kanēļa
Pildījumam:
- 350 g krēmsiera
- 200 g baltā cukura
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 4 olas
Garnējumam:
- 600 g skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes baltā cukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai.
- Vafeles sasmalcina un sajauc ar izkausēto sviestu, 2 ēdamkarotēm cukura un kanēļa.
- Masu ieklāj sevis izvēlētā kūkas formā un liek cepties 10 minūtes līdz tā kļūst gaiši brūna.
- Pildījums: Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru, cukuru un citrona sulu viendabīgā masā.
- Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras reizes rūpīgi saputojot.
- Masu pārklāj pār vafeļu pamatni un cep 25 - 30 minūtes.
- Palielina cepšanās temperatūru līdz 245°C temperatūrai.
- Garnējums: Sajauc skābo krējumu ar cukuru un vaniļas ekstraktu viendabīgā masā.
- Pārklāj masu pār kūku un liek cepties 5 minūtes.
- Atdzesē kūku līdz istabas temperatūrai un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!