Skābā krējuma siera kūka ar vafelēm

Skābā krējuma siera kūka ar vafelēm Foto: Skābā krējuma siera kūka ar vafelēm

Sastāvdaļas

  • 150 g vaniļas vafeļu
  • 120 g sviesta (izkausēta)
  • 2 ēdamkarotes baltā cukura
  • 1 šķipsniņa kanēļa

Pildījumam:

  • 350 g krēmsiera
  • 200 g baltā cukura
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 4 olas

Garnējumam:

  • 600 g skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes baltā cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai.
  2. Vafeles sasmalcina un sajauc ar izkausēto sviestu, 2 ēdamkarotēm cukura un kanēļa.
  3. Masu ieklāj sevis izvēlētā kūkas formā un liek cepties 10 minūtes līdz tā kļūst gaiši brūna.
  4. Pildījums: Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru, cukuru un citrona sulu viendabīgā masā.
  5. Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras reizes rūpīgi saputojot.
  6. Masu pārklāj pār vafeļu pamatni un cep 25 - 30 minūtes. 
  7. Palielina cepšanās temperatūru līdz 245°C temperatūrai.
  8. Garnējums: Sajauc skābo krējumu ar cukuru un vaniļas ekstraktu viendabīgā masā.
  9. Pārklāj masu pār kūku un liek cepties 5 minūtes.
  10. Atdzesē kūku līdz istabas temperatūrai un dekorē pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes