Sastāvdaļas
- 1 ola
- 1 glāze cukura
- 1/2 tējkarotes sodas vai cepamā pulvera
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- 2 glāzes miltu
- 300 g skābā krējuma
- 120 g sviesta
- 5 nelieli āboli
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru.
- Pievieno skābo krējumu, cepamo pulveri vai sodu - samaisa.
- Pievieno izsijātus miltus, samaisa, samīcot mīkstu mīklu.
- Veidni kārtīgi ietauko ar sviestu.
- Mīklu liek veidnē, izveido nelielas mīklas maliņas.
- Gatavo pildījumu - ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež nelielās šķēlītēs.
- Ābolu šķēlītes vienā kārtā liek virsū mīklai, uzkaisa maltu kanēli.
- Atlikušo cukuru samaisa ar olu, pievieno 1/2 glāzes skābā krējuma - pārlej āboliem.
- Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Atdzesētu, gatavu pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!