Sastāvdaļas
Mīklai:
- 500 ml skābā krējuma 10-15% tauku
- 200 g izkausēta sviesta
- 2 glāzes cukura
- 2 olas
- vaniļas cukurs
- 1 tējkarote dzēstas sodas
- 3 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- malti rieksti
Krēmam:
- 1 l trekna skābā krējuma 32% tauku
- 1 glāze cukura
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru bālā masā.
- Pievieno skābo krējumu - samaisa, pievieno izkausētu, atdzesētu sviestu, vaniļas cukuru.
- Pievieno miltus, riekstus, dzēstu sodu - samaisa.
- Miklu sadala 2 daļās, vienai daļai pievieno kakao pulveri.
- Cep biskvītus 160°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
- Gatavus biskvītus, katru pārgriež uz pusēm.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu kārtīgi sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.
- Krēmu klāj starp biskvītiem, torti rotā pēc saviem ieskatiem, liek nostāvēties 10-12 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!