Skābā krējuma medus kūka

Skābā krējuma medus kūka Foto: Skābā krējuma medus kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 200 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 400 g cukura
  • 2 tējkarotes sodas
  • 4 olas
  • 6 glāzes miltu


Krēmam:

  • 1 l skābā krējuma
  • 400 g cukura

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - uz uguns, katlā izkausē sviestu un medu.
  2. Pievieno cukuru, samaisa, noņem no uguns, pāris minūšu atdzesē, pievieno olas un miltus, samaisītus ar sodu.
  3. Ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl miltus.
  4. No mīklas izrullē sešus lielus biskvītus, cep 180°C temperatūrā, kamēr gatavs.
  5. Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
  6. Krēmu bagātīgi klāj starp biskvītiem.
  7. Virskārtu pārkaisa ar biskvītu drupačām (atgriezumiem, kas palikuši pāri biskvītus nolīdzinot) un drupinātiem riekstiem.
  8. Kūku liek ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes