Skābā krējuma – magoņu kūka

Skābā krējuma – magoņu kūka Foto: Skābā krējuma – magoņu kūka

Sastāvdaļas

  • 1 glāze skābā krējuma
  • 3 glāzes miltu
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1/4 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1/4 tējkarotes sāls

Krēmam:

  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/3 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1/2 glāze magoņu (vai vairāk, ja vēlaties)

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230-240°C temperatūrai un ieziediet cepešpannu ar augu eļļu.
  2. Lielā bļoda sajauc krējumu, cukuru un sāli, tad pakāpeniski pievieno miltus un cepamo sodas, sāk mīcīt mīklu.
  3. Sadala mīklu 4 daļās un katru izrullē apļa formā.
  4. Liek cepties iepriekš sagatavotajā cepešpannā 10 - 15 minūtes.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
  6. Pievieno magones un rūpīgi samaisa.
  7. Iegūto krēmu pārklāj pār katru biskvītu un beigās apziež arī kūkas virsmu un sānus.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes