Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 200 g skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
Papildus:
- 3 āboli
- kanēlis (pēc garšas)
- 2 ēdamkarotes maltu sausiņu
- kakao pulveris (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru gaisīgā masā (apmēram 10 minūtes).
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri, turpina visu putot ar nelielu ātrumu viendabīgā masā.
- Ābolus notīra un sagriež kubiņos. 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
- To pārkaisa ar kanēli, ābolu kubiņiem un maltajiem sausiņiem, un liek cepties 180°C temperatūrā 45 minūtes.
- Skābo krējumu rūpīgi samaisa ar cukuru, kamēr tas pilnībā izkusis.
- Gatavo kūku atdzesē un pārziež ar skābo krējumu. Dekorē ar kakao pulveri vai pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!