Skābā krējuma kēksi

Skābā krējuma kēksi Foto: Skābā krējuma kēksi

Sastāvdaļas

  • 1 citrona miziņa un sula
  • 3 olas
  • 300 g cukura
  • 100 ml augu eļļas
  • 400 g miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • mazliet vanilīna
  • 200 g liesa skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno eļļu, citrona sulu un 1-2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas, turpina kult.
  3. Pievieno miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un vanilīnu, turpina kult.
  4. Pievieno skābo krējumu, samaisa un mīklu liek ietaukotās kēksu veidnēs.
  5. Cep 20 minūtes, tikko kēksi kļūst brūngani, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavi.
  6. Ja vēlas, gatavus kēksus rotā ar sīrupu vai kokosriekstu skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes