Sīpolu zupa zemnieku gaumē

Sīpolu zupa zemnieku gaumē Foto: Sīpolu zupa zemnieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 lieli sīpoli
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1/2 l vistas buljona
  • 1 1/2 glāzes piena
  • 1/2 glāzes saldā krējuma
  • 3 šķēlītes baltmaizes
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 - 3 ēdamkarotes sarīvēta siera
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus sagriež, liek katlā, pievieno sviestu, tad uzliek vāku un sautē 20 minūtes uz mazas liesmas (jāseko, lai sīpoli nepiedegtu; ja nepieciešams, pielej mazliet gaļas buljona).
  2. Pēc tam pieber miltus un pielej gaļas buljonu.
  3. Maisījumu nogaršo, pielej tam pienu, pieliek krējumu un zupu vara 20 minūtes.
  4. Pa to laiku apgrauzdē baltmaizes šķēlītes.
  5. Sieru sajauc ar olas dzeltenumu un ar šo maisījumu apziež baltmaizes šķēlītes.
  6. Baltmaizes šķēlītes pēc tam ieliek zupas terīnē un pārlej ar verdošu buljonu.
  7. Terīnei uzliek vāku un ļauj zupai 3 - 4 minūtes ievilkties un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes