Kā pagatavot sinepes

Kā pagatavot sinepes Foto: Kā pagatavot sinepes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. trim 175 ml tilpuma burkām:

  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 skābs ābols
  • ½ l ābolu etiķa
  • pāris krustnagliņu
  • 2-3 lauru lapas
  • pāris salvijas lapu
  • 1 tējkarote balto piparu graudiņu
  • 65 g smalki samalta brūno sinepju pulvera
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiplokus notīra un pārdala uz pusēm.
  2. Ābolus nomizo, sadala četrās daļās un izņem serdi.
  3. Sagatavotos sīpolus, ķiplokus un ābolus kopā ar etiķi, krustnagliņām, lauru lapām, salviju lapām un pipariem apsegtus vāra apm. 15 minūtes vidējā karstumā.
  4. Sinepju pulveri sajauc ar sāli.
  5. Pastāvīgi maisot, caur sietu pielej verdošo šķidrumu.
  6. Biezeni maisa apm. 5 minūtes, pēc tam atdzesē.
  7. Sinepes pilda fajansa traukos vai sterilizētās burkās un aizvāko.

Uzglabāšanas laiks: vismaz 6 mēneši.

Padoms:
Sinepju pulveri var nopirkt lielākajos tirgos, garšvielu nodaļu vai arī plaša sortimenta pārtikas preču veikalos.

Piebilde:
Sinepju pagatavošana ir tik vienkārša, ka jūs tās turpmāk vienmēr gatavosit paši pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes