Siļķu uzkoda „zemenīte”

Siļķu uzkoda „zemenīte” Foto: Siļķu uzkoda „zemenīte”

Sastāvdaļas

  • 1 mazsālīta siļķe
  • 1 sarkanais sīpols
  • dilles
  • 1 biete
  • 2-3 kartupeļi
  • citrona sula
  • olīveļļa
  • pētersīļi
  • sezama sēkliņas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus un bieti iztvaicē, nomizo, atdzesē.
  2. Bieti sarīvē uz smalkās rīves, kartupeļus sastampā biezenī, visu samaisa.
  3. Siļķes fileju un sīpolu sagriež mazos gabaliņos, samaisa ar sakapātām dillēm.
  4. No biešu-kartupeļu masas veido plācenīšus, vidū liek tējkaroti siļķu pildījuma.
  5. No plācenīšiem izveido „zemeni”.
  6. No olīveļļas un citronu sulas gatavo mērci, pārlej „zemenēm”, pārkaisa ar sezama sēkliņām.
  7. No pētersīļiem pagatavo kātiņus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes