Sastāvdaļas
- 1 mazsālīta siļķe
- 1 sarkanais sīpols
- dilles
- 1 biete
- 2-3 kartupeļi
- citrona sula
- olīveļļa
- pētersīļi
- sezama sēkliņas
Pagatavošana
- Kartupeļus un bieti iztvaicē, nomizo, atdzesē.
- Bieti sarīvē uz smalkās rīves, kartupeļus sastampā biezenī, visu samaisa.
- Siļķes fileju un sīpolu sagriež mazos gabaliņos, samaisa ar sakapātām dillēm.
- No biešu-kartupeļu masas veido plācenīšus, vidū liek tējkaroti siļķu pildījuma.
- No plācenīšiem izveido „zemeni”.
- No olīveļļas un citronu sulas gatavo mērci, pārlej „zemenēm”, pārkaisa ar sezama sēkliņām.
- No pētersīļiem pagatavo kātiņus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!