Sastāvdaļas
- 2 siļķu filejas
- 2 sīpoli
- 1/2 citrona
- 6 tējkarotes cukura
- 4 tējkarotes sāls
- 1 burkāns
- 10-12 lauru lapu
- 8-10 melno piparu graudiņu
Pagatavošana
- Citronu sagriež plānās šķēlītēs.
- Burkānu sarīvē uz rupjās rīves.
- Sīpolus sagriež gredzenos.
- Liek kārtās burkā - apakšā dažus sīpolu gredzenus, lauru lapas,šķipsniņu burkānu, citrona šķēlītes, 1/2 tējkarotes cukura, piparus, sāli.
- Virsū siļķu fileju, tad atkal dārzeņi un garšvielas.
- Visu liek kārtās, mazliet piespiežot, kamēr piepilda burku.
- Burkas aizvāko un liek ledusskapī.
- No dotā produktu daudzuma sanāk divas puslitra burkas.
- Otrajā vai trešajā dienā siļķe ir gatava.
- Pasniedzot, ja vēlas, var pārliet ar augu eļļu un uzbērt mazliet sāls.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!