Siera zupa franču gaumē ar ķiploku grauzdiņiem

Siera zupa franču gaumē ar ķiploku grauzdiņiem Foto: Siera zupa franču gaumē ar ķiploku grauzdiņiem

Sastāvdaļas

  • 400 g vistas filejas
  • 200 g mīksta kausētā siera
  • 3 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • sāls, malti melnie pipari, smaržīgie pipari pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 3 lauru lapas
  • svaigi zaļumi pēc garšas
Grauzdiņiem:
  • bagete
  • ķiploki
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāra 1,5 l ūdens.
  2. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, liek verdošajā ūdenī.
  3. Tiklīdz buljons sāk burbuļot, pievieno sāli, pāris smaržīgo piparu graudiņu, maltus melnos piparus, lauru lapas.
  4. No vārīšanās brīža, turpina vārīt 20 minūtes.
  5. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
  6. No buljona izņem gaļu, liek tajā kartupeļus, vāra 5-7 minūtes.
  7. Burkānu sarīvē, cep eļļā, pieber mazliet sāls, piparus.
  8. Ceptos burkānus liek katlā, turpina vārīt 5-7 minūtes.
  9. Pievieno kausēto sieru, kārtīgi samaisa, izslēdz uguni.
  10. Bageti sagriež plānās šķēlītēs, no abām pusēm uzziež olīveļļu, ierīvē ar ķiploka daiviņas pusīti.
  11. Cep 190-200°C temperatūrā, dažas minūtes.
  12. Ķiploku grauzdiņus pasniedz pie zupas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes