Sastāvdaļas
- 400 g vistas filejas
- 200 g mīksta kausētā siera
- 3 kartupeļi
- 1 burkāns
- sāls, malti melnie pipari, smaržīgie pipari pēc garšas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 3 lauru lapas
- svaigi zaļumi pēc garšas
- bagete
- ķiploki
- olīveļļa
Pagatavošana
- Katlā uzvāra 1,5 l ūdens.
- Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, liek verdošajā ūdenī.
- Tiklīdz buljons sāk burbuļot, pievieno sāli, pāris smaržīgo piparu graudiņu, maltus melnos piparus, lauru lapas.
- No vārīšanās brīža, turpina vārīt 20 minūtes.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
- No buljona izņem gaļu, liek tajā kartupeļus, vāra 5-7 minūtes.
- Burkānu sarīvē, cep eļļā, pieber mazliet sāls, piparus.
- Ceptos burkānus liek katlā, turpina vārīt 5-7 minūtes.
- Pievieno kausēto sieru, kārtīgi samaisa, izslēdz uguni.
- Bageti sagriež plānās šķēlītēs, no abām pusēm uzziež olīveļļu, ierīvē ar ķiploka daiviņas pusīti.
- Cep 190-200°C temperatūrā, dažas minūtes.
- Ķiploku grauzdiņus pasniedz pie zupas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!