Sastāvdaļas
Mīklai:
- 110-120 g siera
- 150 g sviesta
- 1/4 tējkarotes sāls
- 260 g miltu
- 5 ēdamkarotes ledaina ūdens
Pildījumam:
- 400 g ābolu
- 1-2 ēdamkarotes citrona sulas
- šķipsniņa malta muskatrieksta
- 30 g vaniļas cukura
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
- 2-3 ēdamkarotes piena
- mazliet cukura pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Lielā bļodā izsijā miltus un sāli - samaisa.
- Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
- Aukstu sviestu sagriež gabaliņos.
- Miltiem pievieno sieru un sviestu, ar rokām samīca drumstalās.
- Drumstalām pielej ledaino ūdeni un samīca mīklu.
- No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež mazos gabaliņos.
- Ābolus aprasina ar citronu sulu, uzkaisa cukuru, muskatriekstu, kanēli un visu samaisa.
- Mīklu izrullē 3-4 mm biezā plāksnē, izspiež ar glāzi apļus(8-10 cm diametrā).
- Vidū liek ābolu pildījumu un izveido pīrādziņu.
- Pīrādziņus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, katru pīrādziņu noziež ar pienu un pārkaisa ar cukuru.
- Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes. Pīrādziņi kļūs brūngani un cukurs karamelizēsies.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!