Siera mīklas ābolu pīrādziņi

Siera mīklas ābolu pīrādziņi Foto: Siera mīklas ābolu pīrādziņi

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 110-120 g siera
  • 150 g sviesta
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 260 g miltu
  • 5 ēdamkarotes ledaina ūdens
Pildījumam:
  • 400 g ābolu
  • 1-2 ēdamkarotes citrona sulas
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • 30 g vaniļas cukura
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • 2-3 ēdamkarotes piena
  • mazliet cukura pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā izsijā miltus un sāli - samaisa.
  2. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
  3. Aukstu sviestu sagriež gabaliņos.
  4. Miltiem pievieno sieru un sviestu, ar rokām samīca drumstalās.
  5. Drumstalām pielej ledaino ūdeni un samīca mīklu.
  6. No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  7. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež mazos gabaliņos.
  8. Ābolus aprasina ar citronu sulu, uzkaisa cukuru, muskatriekstu, kanēli un visu samaisa.
  9. Mīklu izrullē 3-4 mm biezā plāksnē, izspiež ar glāzi apļus(8-10 cm diametrā).
  10. Vidū liek ābolu pildījumu un izveido pīrādziņu.
  11. Pīrādziņus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, katru pīrādziņu noziež ar pienu un pārkaisa ar cukuru.
  12. Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes. Pīrādziņi kļūs brūngani un cukurs karamelizēsies.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes