Sastāvdaļas
- 300 ml piena
- 1 mazs sīpoliņš
- 1 lauru lapa
- 15 g sviesta
- 15 g miltu
- 100 g siera
- 20 g Parmas siera
- sāls, pipari pēc garšas
- malts muskatrieksts
Pagatavošana
- Katliņā liek sakapātu sīpolu, lauru lapu, pielej pienu un uzvāra.
- Nogriež uguni, uzliek vāku patur 20 minūtes, izkāš caur sietu.
- Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, apcep, kamēr kļūst viegli zeltaini.
- Pielej piena maisījumu, maisot vāra, kamēr sabiezē.
- Pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un rīvētus sierus.
- Vāra uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes, kamēr mērce kļūst viendabīga.
- Pasniedz karstu ar dārzeņiem, kartupeļiem un makaroniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!