Sastāvdaļas
- 5 g sausā rauga
- 500 g miltu
- 30 g cukura
- 1/2 tējkarotes jūras sāls
- 5 ml augu eļļas
- 120 g cieta siera
- 30 g ciedru riekstu
Pagatavošana
- Samaisa visas sausās sastāvdaļas un maisījumu izber kaudzītē uz galda.
- Kaudzītē izveido padziļinājumu, tajā lej 300 ml ūdens, samaisa.
- Mīca mīklu tik ilgi, kamēr tā vairs nelīp pie rokām, kļūst gluda un viendabīga.
- Mīklu liek, ar eļļu ietaukotā bļodā, uzklāj pārtikas plēvi un liek siltā vietā uz 1 stundu.
- Mīkla būs uzrūgusi 2 reizes lielāka.
- Mīklu vēlreiz samīca un atstāj vēlreiz uzrūgt.
- Rupji sarīvē sieru.
- No mīklas izveido plācenīti, pārkaisa ar daļu siera un satin ruletē.
- No ruletes izveido kukulīti, izveido iegriezumus, pārkaisa ar atlikušo sieru un ciedru riekstiem.
- Lai ciedru rieksti nekristu nost, tos mazliet iespiež mīklā.
- Var iepriekš kukulīti noziest ar sakultu olu.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Kad maize izcepusies, ļauj tai mazliet atpūsties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!