Siera kūka „Ņujorka”

Siera kūka „Ņujorka” Foto: Siera kūka „Ņujorka”

Sastāvdaļas

Mīklas pamatnei:

  • 200 g cepumu
  • 110 g sviesta

Krēmam:

  • 750 g krēmsiera Filadelfija
  • 210 g cukura
  • 10 g vaniļas cukura
  • 3 olas
  • 180 ml salda krējuma
  • 1 tējkarote citrona miziņu (vai pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina pulverī.
  2. Sviestu izkausē un pievieno cepumiem, labi visu samaisa.
  3. Tortes formā ar 24 cm diametru no iegūtās cepumu - sviesta masas veido kūkas pamatni.
  4. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep 10 minūtes. Izņem un atdzesē.
  5. Šī siera kūka cepsies ūdens peldē, tāpēc, lai tajā neiekļūtu ūdens, kūkas formu aptin ar divām kārtām folija.
  6. Krēmam nepieciešamām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
  7. Cukuru samaļ kafijas dzirnaviņās, iegūst pūdercukuru.
  8. Krēmsieru liek lielā traukā, pievieno pūdercukuru un samaisa. 
  9. Pavisam nedaudz, ar mazu ātrumu, saputo ar mikseri, lai masa būtu viendabīga, pievienojot pa 1 olai.
  10. Nevajag putot ļoti strauji, jo tad siera masā iekļūs par daudz gaisa, un tas var izraisīt gatavā kūkā plaisas.
  11. Pievieno citrona miziņu, samaisa. Pielej saldo krējumu, samaisa, jāsanāk gludam, vienmērīgam krēmam.
  12. Iegūto krēmu lej uz cepumu pamatnes, izlīdzina.
  13. Siera kūku liek Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 - 170 °C temperatūrā un cep ūdens peldē.
  14. Formu liek vai uz dziļas cepešplāts, vai dziļā traukā ar ūdeni.
  15. Formai ūdenī jāiegrimst apmēram līdz pusei. Cep 60 - 80 minūtes.
  16. Pēc tam to atstāj izslēgtā cepeškrāsnī ar puspievērtām durtiņām vienu stundu.
  17. Tad formu ar kūku aptin ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes