Sastāvdaļas
Mīklas pamatnei:
- 200 g cepumu
- 110 g sviesta
Krēmam:
- 750 g krēmsiera Filadelfija
- 210 g cukura
- 10 g vaniļas cukura
- 3 olas
- 180 ml salda krējuma
- 1 tējkarote citrona miziņu (vai pēc garšas)
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina pulverī.
- Sviestu izkausē un pievieno cepumiem, labi visu samaisa.
- Tortes formā ar 24 cm diametru no iegūtās cepumu - sviesta masas veido kūkas pamatni.
- Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep 10 minūtes. Izņem un atdzesē.
- Šī siera kūka cepsies ūdens peldē, tāpēc, lai tajā neiekļūtu ūdens, kūkas formu aptin ar divām kārtām folija.
- Krēmam nepieciešamām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
- Cukuru samaļ kafijas dzirnaviņās, iegūst pūdercukuru.
- Krēmsieru liek lielā traukā, pievieno pūdercukuru un samaisa.
- Pavisam nedaudz, ar mazu ātrumu, saputo ar mikseri, lai masa būtu viendabīga, pievienojot pa 1 olai.
- Nevajag putot ļoti strauji, jo tad siera masā iekļūs par daudz gaisa, un tas var izraisīt gatavā kūkā plaisas.
- Pievieno citrona miziņu, samaisa. Pielej saldo krējumu, samaisa, jāsanāk gludam, vienmērīgam krēmam.
- Iegūto krēmu lej uz cepumu pamatnes, izlīdzina.
- Siera kūku liek Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 - 170 °C temperatūrā un cep ūdens peldē.
- Formu liek vai uz dziļas cepešplāts, vai dziļā traukā ar ūdeni.
- Formai ūdenī jāiegrimst apmēram līdz pusei. Cep 60 - 80 minūtes.
- Pēc tam to atstāj izslēgtā cepeškrāsnī ar puspievērtām durtiņām vienu stundu.
- Tad formu ar kūku aptin ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!