Sastāvdaļas
- 1,25 glāzes silta ūdens
- 1 tējkarote medus
- 7 g rauga
- 1 tējkarote jūras sāls
- 3 glāzes miltu
- 225 g kausēta sviesta
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 5 saspiestas ķiploka daiviņas
- 100-150 g rīvēta Parmas siera
- 2 tējkarotes kaltēta oregano
- 2 tējkarotes svaiga rozmarīna
- 1/4 tējkarotes kaltēta timiāna
Pagatavošana
- Lielā bļodā samaisa siltu ūdeni, medu un raugu, atstāj uz 5 minūtēm, lai raugs sāktu putot.
- Tad pievieno miltus, jūras sāli - ar rokām samīca viendabīgu, elastīgu mīklu.
- Mīklu liek ietaukotā bļodā uz 30 minūtēm, siltā vietā.
- Uzrūgušu mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, sadala 4-6 daļās.
- Katru mīklas daļu izrullē tievā desiņā, kuru vēlāk vajadzēs sagriezt standziņās.
- Blenderī sasmalcina sieru, oregano, rozmarīnu, timiānu - visu liek lielā bļodā.
- Sviestu sakuļ ar saspiestajām ķiploka daiviņām,ķiploku pulveri.
- Katru standziņu mērcē sviesta maisījumā, tad apviļā siera maisījumā.
- Standziņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Cep 200 °C temperatūrā, 15-18 minūtes, kamēr siers kļūst brūngans.
- Standziņas nekavējoties izņem no veidnes, un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!