Siera bulciņas

Siera bulciņas Foto: Siera bulciņas

Sastāvdaļas

  • 250 g rīvēta siera 
  • 1 tējkarote sausā rauga 
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 250 ml silta ūdens
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 3-3,5 glāzes miltu

Pagatavošana

  1. Ūdenī izšķīdina cukuru, raugu, tad pievieno sāli un pusi izsijātus miltus. 
  2. Visu samaisa, pielej eļļu, pievieno 150 gramus siera.
  3. Pakāpeniski pievieno atlikušos izsijātos miltus un samīca gludu mīklu. 
  4. Mīklu liek ar augu eļļu ietaukotā bļodā, uzklāj drānu un noliek siltā vietā uz 1,5 stundām.
  5. Uzrūgušo mīklu vēlreiz samīca, veidnē ieklāj ietaukotu cepamo papīru un ar rokām izspiež 12 bumbiņas.
  6. Bumbiņas liek lielā attālumā vienu no otras, atstāj uz 15-20 minūtēm, bumbiņas noziež ar sakultu olu, pārkaisa ar atlikušo sieru. 
  7. Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes