Sastāvdaļas
- 250 g rīvēta siera
- 1 tējkarote sausā rauga
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
- 250 ml silta ūdens
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 3-3,5 glāzes miltu
Pagatavošana
- Ūdenī izšķīdina cukuru, raugu, tad pievieno sāli un pusi izsijātus miltus.
- Visu samaisa, pielej eļļu, pievieno 150 gramus siera.
- Pakāpeniski pievieno atlikušos izsijātos miltus un samīca gludu mīklu.
- Mīklu liek ar augu eļļu ietaukotā bļodā, uzklāj drānu un noliek siltā vietā uz 1,5 stundām.
- Uzrūgušo mīklu vēlreiz samīca, veidnē ieklāj ietaukotu cepamo papīru un ar rokām izspiež 12 bumbiņas.
- Bumbiņas liek lielā attālumā vienu no otras, atstāj uz 15-20 minūtēm, bumbiņas noziež ar sakultu olu, pārkaisa ar atlikušo sieru.
- Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!