Sastāvdaļas
- 2 glāzes silta piena
- 10-30 g sausā rauga
- 1 tējkarote sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 glāze augu eļļas
- 5 glāzes miltu
- 100-150 g mīksta sviesta
- 1 olas dzeltenums pārziešanai
- sezama sēkliņas pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Pusi miltu, raugu, cukuru, sāli un siltu pienu samaisa, noliek siltā vietā, lai rūgst.
- Kad virsma atgādina mazu vulkānu, iemaisa atlikušos miltus un glāzi augu eļļas, samaisa mīklu un noliek siltā vietā, lai rūgst.
- Mīkla rūgst vismaz 30-40 minūtes - tad tā palielināsies 2 reizes.
- Kad mīkla uzrūgusi, sadala to aptuveni 20 gabaliņos.
- Sviestu izkausē, mīklu izrullē, noziež ar izkausēto sviestu un, ja vēlas, pievieno rozīnes, drupinātus riekstus, žāvētus augļus, utt.
- Ja vēlas, pārkaisa ar vaniļas vai brūno cukuru.
- Mīklu sarullē caurulītē, turot abus mīklas galus, pagriež tos uz dažādām pusēm.
- Izveido gliemezīti, liek veidnē, atstāj uz 20 minūtēm.
- Tad bulciņas noziež ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisa ar sezama sēkliņām.
- Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!