Sastāvdaļas
- 500 g dažādu sēņu
- 2 sīki sakapātas ķiploku daiviņas
- 1 sīki sakapāts sīpols
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 250 g nomizotu, rupji sakapātu plūmju tomātu
- 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu
- 450 g rīsu
- 2 sakultas olas
- 120 g sarīvēta Pekorino siera
- 120 g rīvmaizes
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Ietauko cepamo veidni.
- Notīra sēnes un sagriež plānās šķēlītēs.
- Pannā sakarsē divas ēdamkarotes eļļas un apcep ķiplokus un sīpolus.
- Pievieno sēnes, tomātus un pētersīļus.
- Rīsus vāra sālsūdenī 12 - 15 minūtes.
- Nokāš un pārliek bļodā, iemaisa olas un 1/2 siera daudzuma.
- Vienu pusi rīsu maisījuma liek sagatavotajā veidnē, pārlej ar pusi sēņu mērces.
- Pārklāj ar atlikušajiem rīsiem, pārlej atlikušo mērci.
- Pārkaisa ar rīvmaizi un atlikušo sieru.
- Pārkaisa ar pipariem un apslaka ar atlikušo eļļu.
- Cep 15 - 20 minūtes, līdz virsma ir zeltaina, pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!