Sēņu un maltās gaļas sautējums

Sēņu un maltās gaļas sautējums Foto: Sēņu un maltās gaļas sautējums

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 ābols
  • 200 g šampinjonu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 400 g maltās gaļas
  • 50 - 100 g gaļas buljona (no kubiņa)
  • sāls pēc garšas
  • 1/4 tējkarotes melno piparu
  • saišķītis diļļu

Pasniegšanai:

  • 4 olas
  • marinētas bietes un gurķi

Pagatavošana

  1. Nomizo un sasmalcina sīpolu. Ja vajadzīgs, sēnes notīra un sasmalcina. Ābolam izņem serdi un sagriež gabaliņos.
  2. Pannā sakarsētās taukvielās nedaudz apbrūnina sīpolus, sēnes un ābolus.
  3. Pievieno malto gaļu. Visu rūpīgi samaisa ar koka dakšu. Turpinot cept, līdz gaļa gatava.
  4. Ēdienam pievieno gaļas buljonu, sāli un piparus. Garšas uzlabošanai var pievienot maltu papriku, kariju, baziliku un ķiplokus.
  5. Ēdienu dažas minūtes sautē. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
  6. Uzcep olas.
  7. Šķīvī vispirms liek sautējumu un olu tam virsū. Pasniedz ar marinētām bietēm un gurķiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes