Sastāvdaļas
- 1 sīpols
- 1 ābols
- 200 g šampinjonu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 400 g maltās gaļas
- 50 - 100 g gaļas buljona (no kubiņa)
- sāls pēc garšas
- 1/4 tējkarotes melno piparu
- saišķītis diļļu
Pasniegšanai:
- 4 olas
- marinētas bietes un gurķi
Pagatavošana
- Nomizo un sasmalcina sīpolu. Ja vajadzīgs, sēnes notīra un sasmalcina. Ābolam izņem serdi un sagriež gabaliņos.
- Pannā sakarsētās taukvielās nedaudz apbrūnina sīpolus, sēnes un ābolus.
- Pievieno malto gaļu. Visu rūpīgi samaisa ar koka dakšu. Turpinot cept, līdz gaļa gatava.
- Ēdienam pievieno gaļas buljonu, sāli un piparus. Garšas uzlabošanai var pievienot maltu papriku, kariju, baziliku un ķiplokus.
- Ēdienu dažas minūtes sautē. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
- Uzcep olas.
- Šķīvī vispirms liek sautējumu un olu tam virsū. Pasniedz ar marinētām bietēm un gurķiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!