Sastāvdaļas
- 250 ml kefīra
- 150 g griķu
- 200 g sēņu
- 90 g siera
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- kaltētas dilles
- 150 g miltu
- 1 tējkarote cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- augu eļļa
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sēnes un sīpolus sīki sakapā un cep nelielā eļļas daudzumā.
- Vārītus griķus samaisa ar kefīru, pievieno cukuru, sāli, kaltētas dilles, rīvētu sieru, cepamo pulveri.
- Mīklai pievieno sagrieztas sēnes, miltus, piparus - samaisa.
- Mīklai jābūt pietiekami biezai, bet mīkstai.
- Ar divu tējkarošu palīdzību veido ovālus tefteļus (nelielus, jo tie stipri uzbriest).
- Cep sakarsētā eļļā, kamēr parādās brūngana garoziņa, gatavus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!