Sēņu tefteļi ar griķiem

Sēņu tefteļi ar griķiem Foto: Sēņu tefteļi ar griķiem

Sastāvdaļas

  • 250 ml kefīra
  • 150 g griķu
  • 200 g sēņu
  • 90 g siera
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • kaltētas dilles
  • 150 g miltu
  • 1 tējkarote cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • augu eļļa
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sēnes un sīpolus sīki sakapā un cep nelielā eļļas daudzumā.
  2. Vārītus griķus samaisa ar kefīru, pievieno cukuru, sāli, kaltētas dilles, rīvētu sieru, cepamo pulveri.
  3. Mīklai pievieno sagrieztas sēnes, miltus, piparus - samaisa.
  4. Mīklai jābūt pietiekami biezai, bet mīkstai. 
  5. Ar divu tējkarošu palīdzību veido ovālus tefteļus (nelielus, jo tie stipri uzbriest).
  6. Cep sakarsētā eļļā, kamēr parādās brūngana garoziņa, gatavus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes