Sēņu soļanka

Sēņu soļanka Foto: Sēņu soļanka

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu kāpostu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 0,5 glāzes ūdens
  • 1 ābols
  • 0,5 glāzes tomātu sulas
  • 1 skābs gurķis
  • naža gals melno piparu
  • 2 lauru lapas
  • 300 g sēņu
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • zaļumi
  • citrons

Pagatavošana

  1. Svaigus kāpostus sagriež, saliek sautējumā traukā, pievieno sviestu, ūdeni, skābus ābolus, sautē 45 minūtes, pievieno tomātu sulu, skābus, šķēlēs sagrieztus gurķus, piparus, lauru lapas.
  2. Sēnes notīra, nomazgā, 15 minūtes novāra, noskalo, sagriež šķēlēs, apcep eļļā, pievieno sīki sagrieztus apceptus sīpolus.
  3. Pannā liek pusi no kāpostu masas, tad sēnes, tad atlikušos kāpostus, pārkaisa ar rīvmaizi, uzlej kausētu sviestu, liek cepeškrāsnī uz 5 - 10 minūtēm. Gatavus dekorē ar citronu šķēlītēm, zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes