Sēņu sālīšana karstā veidā

Sēņu sālīšana karstā veidā Foto: Sēņu sālīšana karstā veidā

Sastāvdaļas

  • 1 kg balto sēņu
  • diļļu kāti
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 10 melno piparu graudiņu
  • 10 upeņu lapas

Pagatavošana

  1. Sēnes kārtīgi nomazgā, lielākās sagriež gabalos.
  2. Dilles nomazgā, ķiplokus sasmalcina.
  3. Uzvāra sālsūdeni un liek tajā sēnes, vāra 5 minūtes.
  4. Sterilizētā burkā liek sāli, pāris piparu graudiņu, 1 diļļu kātu, upenes lapu.
  5. Virsū liek vienu sēņu kārtu.
  6. Sēnes liek kārtās, pārkaisot ar sāli un garšvielām.
  7. Sēnes sablietē, virsū uzlej sālsūdeni, kurā sēnes vārījās.
  8. Burku aizvāko, vislabāk ar sterilizētu plastmasas vāciņu, atdzesē un liek ledusskapī.
  9. Sēnes būs gatavas pēc 1-1,5 mēnešiem.
  10. Sēnes turpmāk jāuzglabā ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes