Sastāvdaļas
- sēnes (rudmieses, bekas, vilnīši)
- 100 g sāls
- 10-12 jāņogu lapu
- 5-6 ķiršu lapas
- 2 mārrutku lapas
- diļļu kāti
- 2-3 lauru lapas
- melno piparu graudiņi
- ķiploki pēc garšas
Pagatavošana
- Sēnes kārtīgi nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 5-6 stundām.
- Koka vai keramiskā traukā iekaisa sāls kārtu, liek pusi lapu - jāņogu, ķiršu, mārrutku un vienu diļļu kātu.
- Kārtām liek sēnes, katru kārtu pārkaisa ar sāli, pipariem, ķiplokiem un lauru lapām.
- Virsū liek atlikušās lapas, uzklāj tīru drānu, liek virsū koka dēli vai trauku, liek virsū slogu(piem. akmeni).
- Pēc 2 dienām sēnes sablietēsies un izdalīs sulu.
- Ja sēnes ir izdalījušas maz sulas, nepieciešams smagāks slogs.
- Drānu nepieciešams ik pa brīdim izskalot.
- Sēnes būs gatavas pēc 30-40 dienām.
- Pēc 30-40 dienām sēnes pārliek aukstā vietā, uzglabāšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!