Sastāvdaļas
- 500 g sēņu
- 500 g vistas filejas
- 200 g siera
- 200 g žāvētu melno plūmju
- 1 sīpols
- 1 glāze valriekstu
- 150-200 g majonēzes
Pagatavošana
- Vistas fileju vāra sālsūdenī 20 minūtes, atdzesē, sagriež gabaliņos, samaisa ar majonēzi.
- Sēnes sagriež un cep ar sagrieztu sīpolu, eļļā, maisot, 8-10 minūtes, tad atdzesē.
- Žāvētās plūmes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.
- Tad tās noskalo, sagriež salmiņos vai gabaliņos, valriekstus sadrupina.
- Sieru rupji sarīvē.
- Salātus liek kārtās:
- 1 kārta - sēnes.
- 2 kārta - vistas gaļa.
- 3 kārta - žāvētas melnās plūmes, mazliet majonēzes.
- 4 kārta - rīvēts siers, mazliet majonēzes.
- 5 kārta - valrieksti.
- Pirms pasniegšanas, salātus liek ledusskapī uz 1-2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!