Sēņu salāti „Uvertīra”

Sēņu salāti „Uvertīra” Foto: Sēņu salāti „Uvertīra”

Sastāvdaļas

  • 500 g sēņu
  • 500 g vistas filejas
  • 200 g siera
  • 200 g žāvētu melno plūmju
  • 1 sīpols
  • 1 glāze valriekstu
  • 150-200 g majonēzes

Pagatavošana

  1. Vistas fileju vāra sālsūdenī 20 minūtes, atdzesē, sagriež gabaliņos, samaisa ar majonēzi.
  2. Sēnes sagriež un cep ar sagrieztu sīpolu, eļļā, maisot, 8-10 minūtes, tad atdzesē.
  3. Žāvētās plūmes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.
  4. Tad tās noskalo, sagriež salmiņos vai gabaliņos, valriekstus sadrupina.
  5. Sieru rupji sarīvē.
  6. Salātus liek kārtās:
  7. 1 kārta - sēnes.
  8. 2 kārta - vistas gaļa.
  9. 3 kārta - žāvētas melnās plūmes, mazliet majonēzes.
  10. 4 kārta - rīvēts siers, mazliet majonēzes. 
  11. 5 kārta - valrieksti.
  12. Pirms pasniegšanas, salātus liek ledusskapī uz 1-2 stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes