Sastāvdaļas
- 20 nelieli šampinjoni
- 400 g rīsu
- 1 vidēja lieluma burkāns
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 1/2 sarkanās un 1/2 dzeltenās paprikas
- augu eļļa, sāls, malta paprika, kurkuma, majorāns, baziliks
- 1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana
- Sēnes noskalo un nosusina.
- Sautējamā katlā vai pannā uzkarsē augu eļļu, liek sēnes, cep uz lielas uguns.
- Pievieno pusgredzenos sagrieztus sīpolus, pastāvīgi maisot, cep 3-4 minūtes.
- Uguni samazina līdz minimumam, uzliek vāku, turpina sautēt 15 minūtes (ik pa brīdim apmaisot).
- Pievieno sakapātu burkānu, palielina uguni, pastāvīgi maisot, turpina gatavot vēl 5-7 minūtes.
- Paprikas sakapā, pannā sautē 5 minūtes, pieber sāli, pievieno 1/3 tējkarotes kurkumas, maltās paprikas, baziliku, majorānu.
- Pieber pusi rīsu, mazliet sāls, garšvielas, virsū otru pusi rīsu, atlikušās garšvielas.
- Atkal uzber sāli, vidū liek veselu, notīrītu ķiploka daiviņu.
- Uzlej verdošu ūdeni, lai ūdens līmenis būtu 1 cm augstumā virs rīsiem, vāra uz lēnas uguns, uzliekot vāku, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!