Sastāvdaļas
- 150 g vārītu vai sālītu sēņu
- 25 g baltmaizes
- 25 g piena
- 15 g sīpolu
- 10 g sviesta
- 1/2 olas
- sāls
- malti melnie pipari
- 10 g rīvmaizes
- 15 g tauku
Pagatavošana
- Sēnes samaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, pievieno sviestā apceptus sīki sasmalcinātus sīpolus, sakultu olu, sāli, piparus un samaisa.
- No masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnus.
- Apceptos plācenīšus var vēl likt dziļā pannā, pārliet ar krējumu un cepeškrāsnī 5 - 6 minūtes izkarsēt.
- Sēņu plācenīšus pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, krējuma mērci, skābētiem gurķiem vai brūkleņu ievārījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!