Sēņu krēmzupa ar riekstiem

Sēņu krēmzupa ar riekstiem Foto: Sēņu krēmzupa ar riekstiem

Sastāvdaļas

  • 500 ml buljona
  • 500 g sēņu
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g viegli apgrauzdētu, samaltu riekstu
  • 1 sīpols
  • 25 g sviesta
  • pāris zariņu majorāna
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Sēnes sagriež šķēlītēs (pietaupa mazliet).
  2. Sīpolu nomizo un sagriež ripiņās.
  3. Izkausē pannā sviestu un sautē sēnes un sīpolus aptuveni piecas minūtes.
  4. Uzvāra buljonu vai 500 ml ūdens, kam pievieno buljona kubiņu.
  5. Liek buljonā majorānu, sēnes un vāri uz mazas uguns 20 minūtes.
  6. Zupu sablendē.
  7. Liek zupu atpakaļ uz uguns, pievieno riekstus (atstāj vienu ēdamkaroti pārkaisīšanai), sāli, piparus un krējumu.
  8. Pietaupītas sēnes uz lielas uguns veselas apcep sviestā.
  9. Zupu pasniedz karstu, pārkaisa ar palikušajiem riekstiem, katrā šķīvī ieliek apceptās sēnes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes