Sastāvdaļas
- 500 ml buljona
- 500 g sēņu
- 100 ml saldā krējuma
- 100 g viegli apgrauzdētu, samaltu riekstu
- 1 sīpols
- 25 g sviesta
- pāris zariņu majorāna
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Sēnes sagriež šķēlītēs (pietaupa mazliet).
- Sīpolu nomizo un sagriež ripiņās.
- Izkausē pannā sviestu un sautē sēnes un sīpolus aptuveni piecas minūtes.
- Uzvāra buljonu vai 500 ml ūdens, kam pievieno buljona kubiņu.
- Liek buljonā majorānu, sēnes un vāri uz mazas uguns 20 minūtes.
- Zupu sablendē.
- Liek zupu atpakaļ uz uguns, pievieno riekstus (atstāj vienu ēdamkaroti pārkaisīšanai), sāli, piparus un krējumu.
- Pietaupītas sēnes uz lielas uguns veselas apcep sviestā.
- Zupu pasniedz karstu, pārkaisa ar palikušajiem riekstiem, katrā šķīvī ieliek apceptās sēnes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!