Sastāvdaļas
- 2 vidēja lieluma bietes
- 1,5 glāzes sīki sagrieztu sēņu
- 1 liels kartupelis
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 2 olu baltumi
- 1/2 glāzes rīvmaizes
- 1,5 tējkarotes kurkumas
- 1/3 tējkarotes maltu piparu
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeli izvāra ar visu mizu, novelk mizu un samīca.
- Vārītas bietes sarīvē vai sasmalcina virtuves kombainā.
- Sīpolu sagriež un cep augu eļļā.
- Pievieno bietes, cep 2-3 minūtes.
- Pievieno sagrieztas sēnes, turpina cept, kamēr viss šķidrums ir iztvaikojis.
- Pievieno samīcīto kartupeli, cep vēl 1 minūti, samazinot uguni.
- Pieber sāli un no masas veido kotletes.
- Sakuļ olu baltumus, apviļā kotletes olu baltumos, tad rīvmaizē.
- Cep sakarsētā eļļā, no abām pusēm, kamēr paliek zeltainas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!