Sēņu kaviārs

Sēņu kaviārs Foto: Sēņu kaviārs

Sastāvdaļas

  • 600 g sēņu
  • 150 - 200 g cūku tauku
  • 2 lauru lapas
  • 10 g zaļumu
  • sāls
  • cukurs
  • smalkie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sēņu kaviāram var izmantot visu sugu baltās sēnes, kuram nav rūgto vielu.
  2. Var jaukt dažādas sēņu sugas kopā, iegūstot aromātisku kaviāru, nekā gatavot no vienas sugas.
  3. Sēnes notīra, rūpīgi nomazgā, nospiež lieko ūdeni un samaļ gaļās maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
  4. Katliņā izkausē cūku taukus vai sviestu, liek sasmalcinātas sēnes, garšvielas un sautē apmēram 20 minūtes, kamēr kaviārs gatavs.
  5. beigās pievieno sīki sagrieztus zaļumus un nogaršo, vai pietiek garšvielu.
  6. Dezinficētās burkās pilda verdošu masu un burkas sterilizē 100°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 70 minūtes, litra burkas - 90 minūtes.
  7. Pēc sterilizēšanas burkas izņem no ūdens, aizvāko, apgriež ar vāciņu uz leju, patur 30 minūtes un atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes