Sastāvdaļas
- 600 g sēņu
- 150 - 200 g cūku tauku
- 2 lauru lapas
- 10 g zaļumu
- sāls
- cukurs
- smalkie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sēņu kaviāram var izmantot visu sugu baltās sēnes, kuram nav rūgto vielu.
- Var jaukt dažādas sēņu sugas kopā, iegūstot aromātisku kaviāru, nekā gatavot no vienas sugas.
- Sēnes notīra, rūpīgi nomazgā, nospiež lieko ūdeni un samaļ gaļās maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
- Katliņā izkausē cūku taukus vai sviestu, liek sasmalcinātas sēnes, garšvielas un sautē apmēram 20 minūtes, kamēr kaviārs gatavs.
- beigās pievieno sīki sagrieztus zaļumus un nogaršo, vai pietiek garšvielu.
- Dezinficētās burkās pilda verdošu masu un burkas sterilizē 100°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 70 minūtes, litra burkas - 90 minūtes.
- Pēc sterilizēšanas burkas izņem no ūdens, aizvāko, apgriež ar vāciņu uz leju, patur 30 minūtes un atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!