Sēņu ikri

Sēņu ikri Foto: Sēņu ikri

Sastāvdaļas

  • 2 kg vārītu sēņu
  • 3 lieli sīpoli
  • 3 lieli burkāni
  • 2 glāzes augu eļļas
  • 3 lauru lapas
  • 10 melno piparu graudiņu
  • sāls
  • 1 ēdamkarote 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Vārītajām sēnēm notecina lieko šķidrumu caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni, vēlreiz notecina.
  2. Sēnes samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  3. Sīpolus un burkānus nomizo.
  4. Sīpolus sakapā, burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  5. Sīpolus un burkānus apcep pannā, augu eļļā, pievieno samaltās sēnes.
  6. Pieber sāli, atlikušo augu eļļu, lauru lapas un piparus.
  7. Visu sautē 1,5-2 stundas, ik pa brīdim apmaisot, jāskatās, lai nepiedeg.
  8. Sautēšanās beigās pievieno etiķi un kārtīgi samaisa.
  9. Gatavus sēņu ikrus liek sausās, sterilizētās burkās un aizvāko.
  10. Sēņu ikrus uzglabā aukstā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes