Sastāvdaļas
- 500 g sēņu
- 50 g žāvēta speķa
- 500 g smadzeņu
- 1 sīpols
- sāls
- pipari
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes taukvielas
- 1 ēdamkarote miltu vai rīvmaizes
- 2 ēdamkarotes krējuma
- pētersīļi
- salātu lapas
- vārīti kartupeļi
Pagatavošana
- Speķi sagriež gabaliņos, sīpolus sakapā, pievieno sakapātas sēnes, sacep.
- Vieglā sālsūdenī novārītam smadzenēm atdala plēves.
- Smadzenes apviļā olām, rīvmaizē un karstā taukvielā sacep.
- Ietaukota veidnē kārto sagatavotās smadzenes un saceptas sēnes, pārlej ar krējumu, ieliek cepeškrāsnī, izkarsē.
- Pasniedz pārkasītas ar pētersīļu zaļumiem, piedevām - kartupeļi, lapu salāti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!