Sastāvdaļas
- 400 g zefīra
- 2 olas
- 400 g „Selgas” cepumu
- 1/2 glāze cukura
- 1 glāze piena
- 200 g sviesta
- 1 citrona miziņas
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Zefīrus sadala uz pusēm un ieklāj kūkas formas pamatnē.
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno sasmalcinātus cepumus.
- Masu ieber nelielā katliņa, pievieno pienu un vāra, nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē. Tad atdzesē.
- Sviestu izkausē un samaisa ar citrona miziņām. Pievieno atdzesētajai masai.
- Daļu masas pārklāj pār zefīru kārtu, tad pāri izkārto zefīru pusītes un pārklāj ar krēmu. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas.
- Kūku dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!