Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g „Selgas” cepumu
- 100 g sviesta (izkausēta)
Krēmam:
- 1 ēdamkarote želatīna
- 500 ml saldkrējuma jogurta (jebkura garša)
- 500 g saldētu upeņu
- 1/2 glāze cukura
- 200 ml trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Pamatne: Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausēto sviestu viendabīgā masā.
- Masu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā, piespiež pie formas pamatnes un ievieto ledusskapī.
- Krēmam: Ogas atkausē un nolej lieko sulu atsevišķā trauciņā.
- Nolieto sulu pārlej pār želatīnu un atstāj uzbriest 30 - 40 minūtes. Tad izkausē.
- Ogām pievieno cukuru, nedaudz sablenderē un piemaisa jogurtu, izkausēto želatīnu un rūpīgi samaisa.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno to ogu krēmam.
- Krēmu pārlej pār cepumu pamatni un ievieto ledusskapī līdz tas sastindzis.
- Dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!