„Selgas” cepumu – šokolādes torte „Sliņķis”

„Selgas” cepumu – šokolādes torte „Sliņķis” Foto: „Selgas” cepumu – šokolādes torte „Sliņķis”

Sastāvdaļas

  • 200 g „Selgas” cepumu 
  • 100 g riekstu (indijas rieksti un/vai valrieksti)
  • 50 g baltās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 250 ml saldā krējuma (30-35%),
  • 400 g tumšās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • kakao pulveris (pārkaisīšanai) 

Pagatavošana

    1. Cepumus, riekstus un balto šokolādi sasmalcina mazos gabaliņos un noliek līdz būs nepieciešami.
    2. Tumšo šokolādi smalki sarīvē vai salauž mazos gabaliņos.
    3. Nelielā katliņā sajauc saldo krējumu, sviestu un medu.
    4. Liek uz plīts un, nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
    5. Tumšo šokolādi aplej ar uzkarsēto saldo krējumu un maisa līdz šokolāde pilnībā izkususi.
    6. Šokolādes masai pievieno sasmalcināto cepumu maisījumu un rūpīgi samaisa.
    7. Masu ieklāj 20 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
    8. Liek to ledusskapī uz aptuveni 3 stundām un pēc tam izņem no formas un pārkaisa ar kakao pulveri.
    9. Liek torti atkal ledusskapī un tur līdz tās pasniegšanai.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes