„Selgas cepumu” pīrāgs ar ķirbi

„Selgas cepumu” pīrāgs ar ķirbi Foto: „Selgas cepumu” pīrāgs ar ķirbi

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas krēmveida siera
  • 1/2 glāzes trekna saldā krējuma (33-35% tauku)
  • šķipsniņa kanēļa
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • šķipsniņa maltu krustnagliņu
  • 2 ēdamkarotes viskija (pēc vēlēšanās)
  • 3 ēdamkarotes + 1/2 tējk. ķirbju biezeņa
  • 1/2 tases saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē krāsni līdz 150°C temperatūrai.
  2. Samaļ cepumus ar virtuves kombainu vai gaļas maļamajā mašīnā.
  3. Pievieno pūdercukuru un kausētu sviestu - sajauc.
  4. Cepumu masu liek ieeļļotā veidnē, cep 8-10 minūtes.
  5. Izņem biskvītu no krāsns un atdzesē.
  6. Vidēja lieluma katlā sajauc krēmveida sieru, garšvielas, saldo krējumu.
  7. Vāra uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr maisījums sabiezē.
  8. Noņem no uguns, pievieno viskiju (ja izmantojat).
  9. Pievieno ķirbju biezeni un sajauc.
  10. Uzliek katlam vāku, noliek malā atdzesēties.
  11. Kad ķirbju krēms atdzisis, pievieno 1/2 glāzes saldo krējumu un brūno cukuru.
  12. Krēmu sakuļ ar mikserpulti.
  13. Noklāj biskvītu ar krēmu.
  14. Liek ledusskapī uz 3-4 stundām un pasniedz apbērtu ar cepumu drupačām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes