Sastāvdaļas
- 2 paciņas krēmveida siera
- 1/2 glāzes trekna saldā krējuma (33-35% tauku)
- šķipsniņa kanēļa
- šķipsniņa malta muskatrieksta
- šķipsniņa maltu krustnagliņu
- 2 ēdamkarotes viskija (pēc vēlēšanās)
- 3 ēdamkarotes + 1/2 tējk. ķirbju biezeņa
- 1/2 tases saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē krāsni līdz 150°C temperatūrai.
- Samaļ cepumus ar virtuves kombainu vai gaļas maļamajā mašīnā.
- Pievieno pūdercukuru un kausētu sviestu - sajauc.
- Cepumu masu liek ieeļļotā veidnē, cep 8-10 minūtes.
- Izņem biskvītu no krāsns un atdzesē.
- Vidēja lieluma katlā sajauc krēmveida sieru, garšvielas, saldo krējumu.
- Vāra uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr maisījums sabiezē.
- Noņem no uguns, pievieno viskiju (ja izmantojat).
- Pievieno ķirbju biezeni un sajauc.
- Uzliek katlam vāku, noliek malā atdzesēties.
- Kad ķirbju krēms atdzisis, pievieno 1/2 glāzes saldo krējumu un brūno cukuru.
- Krēmu sakuļ ar mikserpulti.
- Noklāj biskvītu ar krēmu.
- Liek ledusskapī uz 3-4 stundām un pasniedz apbērtu ar cepumu drupačām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!