„Selgas” cepumu kūka

„Selgas” cepumu kūka Foto: „Selgas” cepumu kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 60 g sviesta (izkausēts)
  • 100 g „Selgas” cepumu (sasmalcināti)
  • 100 g maltu mandeļu

Pildījumam:

  • 150 g baltās šokolādes
  • 600 g „Mascarpone” siera
  • 120 g cukura
  • 1 ēdamkarote cietes
  • vaniļas cukurs
  • 2 olas
  • Slāņiem:
  • 150 g ogu ievarījuma

Glazūrai:

  • 400 g skābā krējuma
  • 40 g cukura
  • vaniļas cukurs

Pagatavošana

  1. Pamatne: Izkausētu sviestu sajauc ar sasmalcinātiem cepumiem un maltajām mandelēm.
  2. Masu ieklāj kūkas formā un izlīdzina, ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
  3. Pildījums: Šokolādi izkausē ūdens peldē.
  4. Ar elektrisko putotāju sakuļ krēmsieru ar cukuru un vaniļas cukuru, pakāpeniski pievieno cieti, olas un izkausēto šokolādi.
  5. 2/3 no pildījuma masas pārklāj pār kūkas pamatni, tad prātīgi to pārklāj ar ogu ievārījumu un pārklāj ar atlikušo pildījuma masu.
  6. Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 45 minūtes.
  7. Kūkas malas izcepsies ātrāk, tādēļ formu vēlams pārklāt ar cepamo papīru, lai gatavās kūkas malas nebūtu pārāk tumšas.
  8. Kad kūka gatava, atdzesē to apmēram 15 - 20 minūtes.
  9. Glazūra: Sajauc skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
  10. Pārklāj pār kūkas virsmu un cep vēl 7 - 10 minūtes.
  11. Tad kūku atdzesē un, ja vēlaties, varat rotāta ar svaigām ogām, augļiem vai šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes