Sastāvdaļas
Kārtai:
- 70 g sviests
- 200 g Selgas cepumi
Pildījumam:
- 400 g biezpiens
- 200 g skābs krējums
- 3 olas
- 3 banāni
- 1 ēd.karote citrona sulas
- 3/4 glāzes cukurs
- 3-4 ēd.karotes milti
- vanilīns
Virsmai:
- 3 olu baltumi,
- 3 ēd.karotes cukura
Pagatavošana
- Sadrupinām cepumus. Lejam izkausētu sviestu cepumu drupačās un labi samaisām.
- Veidnē liekam drupaču masu, piespiežam to ar glāzi, lai veidotos viendabīga kārta apakšai, malas piespiežam ar roku. Veidni liekam ledusskapī.
- Banānus sagriežam, pielejam citrona sulu (pateicoties tai banāni nekļūs tumši). Biezpienu, olas, cukuru, krējumu, vanilīnu un miltus sakuļam putotājā.
- Tad biezpiena masu savienojam ar banānu masu, visu kārtīgi samaisām.
- No ledusskapja izņemam veidni, lejam tajā pildījuma masu. Liekam kūku cepties 180° C grādu sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.
- Kamēr cepas kūka, gatavojam pēdējo kārtu. Olas baltumus sakuļam ar cukuru stingrās putās.
- Kad kūka ir cepusies 20 minūtes, izņemam to un ātri pa virsu uzliekam saputotus olu baltumus.
- Liekam atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad virsa ir zeltaini brūna, kūka gatava. Atdzesējam, sagriežam un pasniedzam.
Patik recepte? Iesaki draugiem un saviem tuvajiem!
Paldies!