„Selgas” cepumu – biezpiena kūka ar valriekstiem

„Selgas” cepumu – biezpiena kūka ar valriekstiem Foto: „Selgas” cepumu – biezpiena kūka ar valriekstiem

Sastāvdaļas

  • 100 g „Selgas” cepumu
  • 1 glāze valriekstu
  • 70 g saldkrējuma sviesta
  • 400 g biezpiena
  • 100 g cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 3 olas baltumi
  • 300 ml skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 30 ml piena

Pagatavošana

  1. Cepumus smalki sasmalcina ar blenderi vai virtuves kombainā un ieklāj silikona kūkas formas pamatnē.
  2. Pievieno sasmalcinātus riekstus un izkausētu sviestu, rūpīgi samaisa un piespiež pie formas pamatnes ar karotes otras puses vai plaukstas palīdzību.
  3. Vidēja izmēra blodā sajauc biezpienu ar 50 g cukura un olas dzeltenumu.
  4. Pievieno skābo krējumu, miltus un visu ar elektrisko putotāju saputo.
  5. Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus ar atlikušo cukura daudzumu stingra masā un iecilā biezpiena masā.
  6. Biezpiena masu pārklāj pār cepumu kārtu un nolīdzina tās virsmu ar lāpstiņu.
  7. Cep 170°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
  8. Tikmēr nelielā katliņā sajauc pienu ar kakao pulveri un, nepārtraukti maisot, karsē līdz masa kļūst spīdīga un gluda.
  9. Pārlej glazūru pār kūkas virsmu un dekorē ar valriekstiem vai jebko citu pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes