Sastāvdaļas
- 100 g „Selgas” cepumu
- 1 glāze valriekstu
- 70 g saldkrējuma sviesta
- 400 g biezpiena
- 100 g cukura
- 1 olas dzeltenums
- 3 olas baltumi
- 300 ml skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarotes kakao pulvera
- 30 ml piena
Pagatavošana
- Cepumus smalki sasmalcina ar blenderi vai virtuves kombainā un ieklāj silikona kūkas formas pamatnē.
- Pievieno sasmalcinātus riekstus un izkausētu sviestu, rūpīgi samaisa un piespiež pie formas pamatnes ar karotes otras puses vai plaukstas palīdzību.
- Vidēja izmēra blodā sajauc biezpienu ar 50 g cukura un olas dzeltenumu.
- Pievieno skābo krējumu, miltus un visu ar elektrisko putotāju saputo.
- Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus ar atlikušo cukura daudzumu stingra masā un iecilā biezpiena masā.
- Biezpiena masu pārklāj pār cepumu kārtu un nolīdzina tās virsmu ar lāpstiņu.
- Cep 170°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
- Tikmēr nelielā katliņā sajauc pienu ar kakao pulveri un, nepārtraukti maisot, karsē līdz masa kļūst spīdīga un gluda.
- Pārlej glazūru pār kūkas virsmu un dekorē ar valriekstiem vai jebko citu pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!