Sastāvdaļas
- 3 tējkarotes olīveļļas
- 1 Šarlotes sīpols
- 1 krūze brūno rīsu vai savvaļas rīsu
- 1 sauja grauzdētu valriekstu
- sarkanvīna etiķis
- sauja žāvētu dzērveņu
- svaiga piparmētra
- cepta vistiņa
- Mazliet siers Fetas vai Mozzarellas siera
- selerijas kāts
- mandeles
Pagatavošana
- Olīveļļu sajauc ar apelsīnu sulu, sāli un pipariem līdz sanāk viendabīga masa.
- Šarlotes sīpolus sagriežam smalkos kubiņos un liekam uz vēsas pannas, galvenais nesadedzinām, kad sīpoli ir caurspīdīgi, pievienojam rīsus un ūdeni.
- Vāram apmēram 40 minūtes līdz rīsi ir mīksti.
- Riekstus mazliet saspiežam un apcepam krāsnī ar sāli.
- Dzērvenes mazliet pamērcējam ūdenī. Seleriju, vistu, un piparmētru sagriežam mazākos gabaliņos un sajaucam ar rīsiem.
- Visas sastāvdaļas savienojam kopā, un pasniedzam ar gardu Fetas vai Mozzarellas sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!